به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام حسین علیزاده، امروز در نشست علمی «تهیه و تنظیم محتوای تبلیغ» که به همت مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه)، در مسجد این مجتمع برگزار گردید، با اشاره به اهمیت مدیریت در تبلیغ، اظهار کرد: مبلغان محتوای و منابر تبلیغی خود را مدیریت کنند و متناسب با مکان و زمان تبلیغ برنامه ریزی نمایند تا شاهد بازخورد مناسبی شوند.
وی با بیان این که طرح و آموزش خوبی ها، بدون در نظر گرفتن بدی ها، خطرات بسیاری را در عرصه تبلیغ به دنبال دارد، افزود: سفیان بن عیینه از امام صادق(ع) نقل می کند که حضرت فرمودند "همانا امویان آموزش ایمان را برای مردم آزاد گذاشتند و تعلیم شرک را آزاد نگذاشتند، تا اگر آنان را به شرک کشاندند، آن را نشناسند".
این استاد مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به تفاوت تعلیم و ترویج، اذعان نمود: در تعلیم مباحث اسلامی، اثرات سوء و نیک فعل به مخاطب تعلیم داده می شود تا گمراه نگردد، اما در ترویج، اثرات سوء آن کار یادآور می شود، بدون آن که به راه های فرار از آن اشاره گردد، که این خود ترویج بدی ها و اشاعه گناه است.
وی انتخاب راه را حتی در بین امامزادگان نیز ثابت دانست و اضافه نمود: همانگونه که بسیاری از امامزادگان، با آن که از امام معصوم(ع) متولد شده بودند با انتخاب خود به بیراهه رفتند؛ وظیفه کارشناسان دینی است که راه را برای مخاطب تبیین و روشن کنند تا حق انتخاب را به مخاطب داده باشند.
این استاد مباحث تبلیغی، با بیان این که مبلغان از طرح مباحث شبهه برانگیز و گمراه کننده برحذر باشند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مباحث علمی و شبه برانگیز اگر در بین مردم عامه طرح گردند، ترویج می شود و به دور از هرگونه تعلیمی خواهد بود.
حجت الاسلام علیزاده با اظهار این که اگر مبلغ در طرح مباحث به زمان طرح آن و سطح علمی مخاطب توجه نداشته باشد، مروج ضد دین خواهد شد، بیان نمود: در طرح مباحث تاریخی نیز در کنار شناساندن شخصیت های مدافع اسلام، از خائنان به اسلام نیز سخن گفته شود تا مخاطب در ذهن خود مقایسه ای از آن دو داشته باشد.